Flavonoidok, keringésjavítók, szív- és érrendszeri problémákra

A szabadgyökök instabil oxigénmolekulákat tartalmazó vegyületek, melyek hatalmas destruktív erővel rendelkeznek a szervezetben, ezek a következő kóros elváltozásokért lehetnek felelősek: öregedés, allergiák kialakulása, Alzheimer-kór, vérzések, tumorok, szürkehályog, diabétesz, szívproblémák és még sok betegség.

Az antioxidáns vegyületek megkötik a szabadgyököket, ezáltal megakadályozhatják, azok romboló hatásait.

Az öregedés, a genetikai adottságok, a környezeti ártalmak, a mozgásszegény életmód, a nem megfelelő táplálkozás, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, valamint a gyógyszerek hatására szervezetünkben egyre kevesebb antioxidáns termelődik, tehát egyre több „külső segítségre” van szükség.

A kurkuma, a vörösszőlőmag és héj, a fekete, ill. sötét héjú gyümölcsök (pl.: fekete áfonya, ribizli, berkenye, bodza, meggy, stb.), az Omega 3-6-9 tartalmú olajok, a Q10 vegyületek magas antioxidáns tartalommal rendelkeznek, energiát adnak a sejteknek, segítik a szív működését, lassítják az öregedési folyamatokat, segítik a szervezet napi regenerálódását, a vér állagát és oxigénellátottságát javítják.