Méregtelenítős, lúgosítás, tisztító kúrák

 

Az emberi élet magzatkorban a leglúgosabb, a születés pillanatától indul az elsavasodás.

Életünk során rengeteg méreganyag halmozódik fel szervezetünkben, ennek hátterében főként a nem megfelelő táplálkozás, a környezeti ártalmak, a gyógyszerek, a dohányzás és a stressz áll.

Az egészséges szervezetnek is szüksége van a tisztításra, pihenésre és a méregtelenítésre. Tisztító kúrát (pl.: léböjt, speciális böjt, 3-5-10 napos kúra, stb.) elsősorban tavasszal és ősszel a teli holdat követő fogyó hold idején érdemes végezni.

Betegségek esetén (mindig az orvossal konzultálva vagy szakember segítségét kérve) a gyógyulást segítheti egy jól összeállított tisztító- és lúgosító kúra (pl. allergia, bőrbetegség, ízületi problémák, bélbetegségek, máj és epeproblémák esetén szinte kötelező lenne). A tisztító kúrák során használt különféle készítmények, teák, ivólevek segíthetnek az anyagcsere zavarainak megoldásában, részt vesznek a glükóz metabolizmusban, támogatják az immunrendszer működését, csökkentik a gyulladást és hozzájárulnak az összes- és LDL koleszterin szintjének megfelelő szinten tartásához.

A szervezet elsavasodása eleinte csak kellemetlenségeket, majd súlyosbodva akut, illetve krónikus betegségeket okozhat, tehát a lúgosítás nem csak a 20-21. század táplálkozási divatja, hanem létfontosságú az egészséges szervezet működéséhez.

Zöldségek, gyümölcsök, zöld levek, „zöld porok”, gyógyteák fogyasztása valamint a diéta és a gyógyböjt nagy segítséget nyújt a lúgosításban.